Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes delicious pastry.


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τεντούρα

Μοσχομυρωδάτο σπιτικό λικέρ τεντούρα.
Υλικά:
500 ml τσίπουρο
250 ml βότκα
250 γρμ. ζάχαρη μαύρη
40 μοσχοκάρφια, (γαρύφαλλα)
8 ξύλα κανέλλας
1 μοσχοκάρυδo, σπασμένο στα δύο
φλούδα από 1/2 πορτοκάλι,

Για το σιρόπι:
500 γρμ. ζάχαρη
250 ml νερό
5 μοσχοκάρφια, (γαρύφαλλα)
2 ξύλα κανέλλας
1/2 μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το τσίπουρο, τη βότκα, και όλα τα υλικά, σε ένα γυάλινο δοχείο που να σφραγίζει αεροστεγώς. Το κλείνουμε και το κουνάμε καλά, να ανακατευτούν τα υλικά.
Το αφήνουμε για 40 ημέρες, κουνώντας το στην αρχή μια δυο φορές την ημέρα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και κατόπιν κάθε δυο τρεις ημέρες.
Στις 40 ημέρες, φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα, και τα βράζουμε για 5΄ ώσπου να γίνει ένα σφιχτό σιρόπι. Τέλος, ρίχνουμε και το λεμόνι.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανοίγουμε το βάζο, και το αδειάζουμε μέσα.
Κλείνουμε καλά το βάζο, το κουνάμε, και το αφήνουμε για 15 μέρες ακόμα, κουνώντας το κάθε 3-4 ημέρες. Τέλος, το σουρώνουμε καλά με ένα καθαρό τουλπάνι, και το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Απολαμβάνουμε το υπέροχο λικεράκι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου