Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes delicious pastry.


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Limoncello 3

Υλικά:
1 μεγάλο δοχείο με καπάκι, που να κλείνει καλά, χωρητικότητας 2 λίτρων
2-3 μπουκάλια των 750 ml.
750 ml. νερό εμφιαλωμένο
5 μεγάλα λεμόνια
450 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 ml καθαρό οινόπνευμα
Εκτέλεση: 
1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
2. Πλύνετε καλά τα λεμόνια με ζεστό νερό, και στεγνώστε τα καλά.
3. Ξύστε προσεκτικά τα λεμόνια, και αφαιρέστε την φλούδα με το ιδικό εργαλείο. Δεν πρέπει να έχουμε καθόλου λευκή ψίχα, διότι είναι πικρή και θα χαλάσει το limoncello.
4. Τοποθετήστε το ξύσμα σε ένα μεγάλο δοχείο. Προσθέστε το "βρασμένο" κρύο νερό, τη ζάχαρη και το οινόπνευμα. Ανακατώστε τα καλά, και κλείστε το δοχείο καλά. Αφήστε το για 4 ημέρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, 1 - 2 φορές την ημέρα, για τις 3 πρώτες μέρες.
5. Την 4η ημέρα, δοκιμάστε το limoncello. Αν νομίζετε ότι η γεύση είναι πολύ δυνατή, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον νερό.
6. Σουρώστε το με ένα σουρωτήρι. Αδειάστε το limoncello σε αποστειρωμένα μπουκάλια, στραγγίζοντας το με φίλτρο του καφέ, ή με διπλό τουλπάνι.
7. Αποθηκεύσετε τα μπουκάλια στο ψυγείο, ή στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
Σερβίρεται παγωμένο.
Σημείωση:
Βρέξτε τα φίλτρα του καφέ πριν από το στράγγισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου