Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes delicious pastry.


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Arancello

Υλικά:
1 μεγάλο δοχείο με καπάκι, που να κλείνει καλά, χωρητικότητας 2 λίτρων
2 μπουκάλια των 750 ml.
5 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα, αρκετά ώριμα. (Ακέρωτα)
450 ml. καθαρό οινόπνευμα
1/2 λίτρο νερό
650 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση: 
1. Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια με ζεστό νερό, και στεγνώστε τα καλά.
2. Ξύστε προσεκτικά τα πορτοκάλια, και αφαιρέστε την φλούδα με το ιδικό εργαλείο. Δεν πρέπει να έχουμε καθόλου λευκή ψίχα, διότι είναι πικρή και θα χαλάσει το Arancello.
3. Βάλτε το ξύσμα και το οινόπνευμα, σε ένα μεγάλο δοχείο. Κλείστε καλά το δοχείο, και αφήστε το να καθίσει για επτά ημέρες.


4. Την όγδοη ημέρα, στραγγίξτε τις φλούδες από το οινόπνευμα, και πετάξτε τις.
5. Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το νερό με την ζάχαρη. Αφήστε να βράσει σε μέτρια, έως δυνατή φωτιά, για 15 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Προσθέστε το σιρόπι στο Arancello, και βάλτε το σε αποστειρωμένα μπουκάλια, στραγγίζοντας το με φίλτρα του καφέ, ή διπλό τουλπάνι. Είναι έτοιμο να το πιείτε αμέσως.
7. Διατηρήστε το στην κατάψυξη, ή στον καταψύκτη. Πίνεται παγωμένο.
Σημείωση:
Βρέξτε τα φίλτρα του καφέ πριν από το στράγγισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου