Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes delicious pastry.


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Λικέρ ρόδι

Υπέροχο μυροδάτο λικέρ ρόδι. Μία δικιά μου συνταγή. Απολαύστε το.
Υλικά:
3 κούπες καθαρισμένο ρόδι (αρκετά ώριμα)
1 κούπα κονιάκ 5*
2 κούπες καθαρό τσίπουρο (χωρίς πρόσθετα)
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
3 καρφάκια γαρύφαλλο
3 αστεροειδείς γλυκάνισο
ένα βάζο μεγάλο, ή γυάλα, με μεγάλο στόμιο, και να κλείνει ερμητικά
1 μπουκάλα 0,75 λίτρου με καπάκι να κλείνει καλά, (αποστειρωμένη)

Εκτέλεση:
Στο βάζο ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Τον κλείνετε καλά, και τον βάζετε στο ψυγείο για 20-25 μέρες, κουνώντας τον καθημερινά λίγο, για να ανακατεύονται τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώστε το σε διπλό τουλπάνι, μέσα σε μία καθαρή και αποστειρωμένη γυάλινη κανάτα, πιέζοντας ελαφρά το τουλπάνι, ώστε να στύβονται και να λιώνουν κάπως τα σποράκια. Αφήστε το σκεπασμένο σε ησυχία, να κατακάτσει για 2 ώρες. Βάζετε ένα χωνί στην αποστειρωμένη μπουκάλα, και μέσα στο χωνί ένα φίλτρο του καφέ. Σουρώνετε το λικέρ, περνώντας το από το φίλτρο, (χωρίς να το κουνήσετε και να ανακατευθεί ότι έχει κατακάτσει) το κλείνετε, και το φυλάτε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Κρατάει πάνω από 1 χρόνο κάτω από σωστές συνθήκες αποθήκευσης.

Tips:
Εάν επιθυμείτε πιο έντονο κόκκινο χρώμα, ρίξτε μέσα μία-δύο σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αποστείρωση: Πλένετε καλά το σκεύος, το ξεπλένετε με αύθονο νερό, και το στραγγίζετε. Ανάβετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς, και τοποθετήστε το σκεύος πάνω στη σχάρα. Αποστειρώνετε για 15 λεπτά. Το αφαιρείτε από τον φούρνο, και το αφήνετε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου